Sposób przygotowania:
Śledzik imbirowo-morelowy.
Z jednego płata wycinamy dekorację foremkami do pierników w dowolnym kształcie. Resztęśledzi siekamy drobno. Siekamy obrany imbir oraz morele, zostawiając kilka do dekoracji. Do miski wsypujemyw śledzie, imbir, wamy śmietankę lub jogurt, miód. Dodajemy musztardę francuską - mieszamy. Doprawiamy przyprawami do smaku. Nakładamy sałatkę do miseczek, dekorujemy wycinankami z śledzia, paseczkami moreli i odrobiną pieprzu cytrynowego.
![Śledzik imbirowo-morelowy. Śledzik imbirowo-morelowy.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzik-imbirowo-morelowy-81707.jpg)
![Śledzik imbirowo-morelowy. Śledzik imbirowo-morelowy.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzik-imbirowo-morelowy-81708.jpg)
![Śledzik imbirowo-morelowy. Śledzik imbirowo-morelowy.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzik-imbirowo-morelowy-81709.jpg)
Z_kuchni_i_ogrodu