Sposób przygotowania:
Śledzik z mango i ostrą papryczką
śledzie myjemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Mango obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do jogurtu i miksujemy. Do powstałej masy wrzucamy resztę składników oprócz śledzia, którego nadal moczymy w wodzie. Po 30 minutach wylewamy wodę, znów zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 10 minut. Po odlaniu wody suszymy rybę papierowym ręcznikiem i kroimy na małe kawałki. W słoiku układamy kolejno warstwę śledzia, masy aż do wypełnienia całego słoika. Zakręcamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Netka
darmiona
dziękuję, polecam, smak jest niesamowity, goście zachwyceni:-)
Netka
darmiona
Netka
ok,dzięki.mam zamiar zrobić jutro.Dam znać:)
darmiona
Z_kuchni_i_ogrodu
Tit
darmiona
Tit
darmiona
Netka
darmiona
Netka
Wzajemnie:)Właśnie się biorę za druga turę:D I to będzie na dzisiaj już koniec moich potyczek w kuchni:)