krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Śledziki babuni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Śledziki babuni

Składniki:

Śledziki babuni

 

  • 1-2 małe śledzie na osobę,
  • cebula,
  • korniszony (lub marynowane grzybki),
  • oliwa (lub olej),
  • ocet z marynaty

Sposób przygotowania:

Śledziki babuni
Śledzie umyć, obrać ze skórki, wyfiletować. Cebulę i marynatę drobno posiekać i wymieszać pół na pół. Układać w salaterce warstwę śledzi, przesypując posiekaną cebulą z marynatą. Przykryć, wstawić na 15-20 minut do lodówki. Podawać na zakąskę lub z pieczonymi ziemniakami.