SUPERPRZEPIS

Śledziowe Babeczki

  • 9
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Śledziowe Babeczki Więcej zdjęć (3)

Babeczki są pyszne, o delikatnym smaku. Polecam :)

Składniki:

Śledziowe Babeczki

 

  • 3 filety matjas w oleju
  • 3 płaty papryki konserwowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 mała cebula czerwona
  • 10 gałązek szczypiorku
  • pieprz czarny (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Śledziowe Babeczki
Filety moczymy w zimnej wodzie i osuszamy. Jajka myjemy ,gotujemy na twardo-studzimy i obieramy.Następnie płuczemy je pod bieżącą wodą.Cebule obieramy a szczypiorek płuczemy.Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę a szczypior siekamy. Przekładamy do miski dodajemy pieprz,oliwę i mieszamy.Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę żeby składniki sie przegryzły i gotowe.Do zrobienia babeczek użyła małych filiżanek o wymiarach 6cm x 6cm,ale równiez mozna podać w miseczce dekorując wg.własnego gustu... Z tej porcji wychodzi 8 babeczek.
Śledziowe Babeczki
Tutaj na tym zdjęciu widzimy naszą babeczkę śledziową w przybliżeniu :)
Śledziowe Babeczki
A tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania babeczek :-)

Tagi:

jajko jajka