gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ślimaczki drożdżowe - cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, drożdżowe ślimaczki o pyszny smaku cynamonowym - nie są trudne w przygotowaniu, długo zachowują świeżość.

Ślimaczki drożdżowe  - cynamonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki drożdżowe - cynamonowe

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki drożdżowe - cynamonowe
W miseczce mieszamy drożdże z łyżką cukru i ciepłym mlekiem - odkładamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Masło rozpuszczamy - studzimy. W misce mieszamy mąkę z jajka i 6 łyżkami cukru brązowego, cukru waniliowego - na koniec wlewamy ostudzoną rozpuszczone masło.i podrośnięty rozczyn - wyrabiamy jednolite ciasto.Odkładamy do podrośnięcia. Resztę cukru brązowego mieszamy z cynamonem, podrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt posypujemy cukrem z cynamonem - zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze kawałki układamy na blaszkę - pieczemy 20 minut w temperaturze 180.
Ślimaczki drożdżowe  - cynamonowe
Mieszamy drożdże z mlekiem i cukrem odkadamy
Ślimaczki drożdżowe  - cynamonowe
Mieszamy pozostały cukier brązowy z cyanmonem
Ślimaczki drożdżowe  - cynamonowe
Rozwałkowane ciasto posypujemy cukrem z cynamonem - zwijamy
Ślimaczki drożdżowe  - cynamonowe
Kroimy na mniejsze kawałki - układamy na blaszkę pieczemy

Tagi:

jajko jajka