Sposób przygotowania:
Ślimaczki śledziowe
Filety śledziowe opłukać z zalewy solnej,zalać olejem wymieszanym z octem i pokrojoną na piórka cebulą , odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.Ser żółty kroimy na niezbyt cienkie paski ,śledzie wyjmujemy i na każdy kładziemy po pasku sera i zawijamy jak roladki ,spinamy wykałaczką .Układamy na półmisku dekorujemy cebulką i ogórkiem konserwowym lub papryką czerwoną marynowaną.
zewa
2milutka
A proszę bardzo...:)
zewa
A dziękuję, ja śledziki to zawsze i wszędzie :)
2milutka
Ja z domowników sama je pałaszuję ...reszta nie lubi:(
zewa
to tak jak u mnie, mąż skubnie a reszta dla mnie ...i dobrze, hi, hi.
gosia56
2milutka
Pyszne...dla tych którzy lubią śledzie:)
edytaha
2milutka
Edytko ..tak jest czasami :) Myślę że jeden filet góra dwa zaspokoi Twój apetyt:)