2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Ślimaczki śledziowe

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zakąska śledziowa ,dosyć łagodna w smaku.

Ślimaczki śledziowe

Składniki:

Ślimaczki śledziowe

 

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 15 dag sera twardego żółtego np goudy
  • 4 łyżki oleju
  • papryka czerwona marynowana lub ogórek konserwowy do dekoracji
  • 1 łyżka octu
  • 1 cebulka

Sposób przygotowania:

Ślimaczki śledziowe
Filety śledziowe opłukać z zalewy solnej,zalać olejem wymieszanym z octem i pokrojoną na piórka cebulą , odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.Ser żółty kroimy na niezbyt cienkie paski ,śledzie wyjmujemy i na każdy kładziemy po pasku sera i zawijamy jak roladki ,spinamy wykałaczką .Układamy na półmisku dekorujemy cebulką i ogórkiem konserwowym lub papryką czerwoną marynowaną.

Tagi:

sery ser