luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Slimaczki z ciasta francuskiego

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne slimaczki, ktore nadaja sie na np. spotkanie z przyjaciolmi.

Slimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

Slimaczki z ciasta francuskiego

 

  • 1 paczka ciasta francuskiego
  • 150 gram szynki konserwowej
  • 100 gram sera Gouda
  • 1 serek np. Philadelphia(100 gram)
  • 1 maly kubek kwasnej smietany(200 ml.)
  • chilli, sol, czosnek w proszku
  • 1 zoltko

 

Sposób przygotowania:

Slimaczki z ciasta francuskiego
Ser Gouda zetrzec na tarce. Szynke pokroic w drobna kostke. Serek Philadelphia wymieszac z kwasna smietana, dodac chilli, sol i czosnek do smaku. Ciasto francuskie rozlozyc, posmarowac masa serowa , posypac pokrojona szynka i na koncu polozyc starty ser. Zwinac w rulon i odcinac 0,5 cm. plasterki. Polozyc je na blache wylozona papierem do pieczenia, posmarowac rozmieszanym zoltkiem i piec ok.25-30 min. w temp. 175 stopni na zloty kolor.