Sposób przygotowania:
Ślimaczki ze śledzi
Cebulę, ogórek i grzybki drobno pokroić, wymieszać. Cienką warstwą posmarowć filety, zawinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć z musztardą połączyć ze śmietaną i olejem, dodać połowę kaparów doprawić do smaku.
Na każdym śledziu położyć po łyżce sosu. Udekorować pozostałymi kaparami i natką.
Włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć z musztardą połączyć ze śmietaną i olejem, dodać połowę kaparów doprawić do smaku.
Na każdym śledziu położyć po łyżce sosu. Udekorować pozostałymi kaparami i natką.
Włożyć na 1 godzinę do lodówki.