Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Śliwki węgierki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Śliwki marynowane dodawać do mięs i sałatek

Śliwki węgierki marynowane

Składniki:

Śliwki węgierki marynowane

 

 

Sposób przygotowania:

Śliwki węgierki marynowane
Śliwki umyć, ułożyć w słoikach. Do każdego słoja włożyć po kilka ziarenek pieprzu, angielskiego ziela, goździka, odrobinę otartej skórki z cytryny. Wodę z cukrem zagotować, dodać sól do smaku, wsypać kwasek cytrynowy, wymieszać, gorącą zalewą napełniać słoje ze śliwkami. Słoje zakręcić zakrętkami, włożyć do garnka, zalać wodą i pasteryzować około 20 minut. Następnie wyjąć z wody i ustawić do góry dnem do wystudzenia.

Tagi:

śliwki