Sposób przygotowania:
Śliwkowe ciasto
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać pokrojoną margarynę, żółtka i cukier i zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Śliwki wymieszać z płatkami. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać kisiel i jeszcze chwile ubijać, aż piana połączy się z kisielem. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta wyłożyć na dno blachy. Na ciasto wyłożyć śliwki, następnie pianę i na koniec zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez 50 minut. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
cherry
zewa
Oj tam z dietami. Człowiek się męczy i męczy a po jakimś czasie znowu wraca do swojej wagi. W końcu coś się nam od życia należy, więc takie ciacho jak najbardziej.
Darth Vader
Weronka
Natala1210
cherry
gdyby się dało, wystawiłabym nawet 52 :):)
jovi
margolata