WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem z suszonych śliwek z przyprawami korzennymi.

Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika

Składniki:

Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika

 

Sposób przygotowania:

Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika
Suszone śliwki wrzucamy do miski i zalewamy wrzącą wodą tak, by całkowicie przykryła owoce. Odstawiamy je na ok. trzy godziny, aż wchłoną wodę i napęcznieją. Odcedzamy z nadmiaru wody i dodajemy do nich skórkę pomarańczową. Ucieramy blenderem na jednolitą, gęstą masę. Dodajemy łyżkę miodu i łyżeczkę esencji waniliowej. Doprawiamy po szczypcie wszystkimi przyprawami korzennymi według smaku, lub gotową przyprawą do piernika.

Tagi:

śliwki