Sposób przygotowania:
Słodka kapusta na ostro
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy.
Mięso i grzyby myjemy i wrzucamy do kapusty. Cebulę kroimy i lekko rumienimy na smalcu.
Dodajemy do kapusty, dodajemy też przyprawy i trochę solimy. Kiełbasę kroimy w pół talarki, podsmażamy i dodajemy do reszty.
Gdy mięso zacznie mięknąć, wyjmujemy, obieramy z kości, kroimy i ponownie dodajemy do garnka.
Dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy do smaku, doprawiamy przyprawami i gotujemy do miękkości.
Mięso i grzyby myjemy i wrzucamy do kapusty. Cebulę kroimy i lekko rumienimy na smalcu.
Dodajemy do kapusty, dodajemy też przyprawy i trochę solimy. Kiełbasę kroimy w pół talarki, podsmażamy i dodajemy do reszty.
Gdy mięso zacznie mięknąć, wyjmujemy, obieramy z kości, kroimy i ponownie dodajemy do garnka.
Dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy do smaku, doprawiamy przyprawami i gotujemy do miękkości.