Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty.
pyszna kapusta
mięso płuczemy wstawiamy w małej ilości wody(aby było przykryte)dodaje przyprawy i posiekaną cebulkę oprócz szczypioru i kopru.
kapustę szatkujemy
wędlinę podsmażamy na patelni(jeśli to cienka kiełbasa to bez tłuszczu
ugotowane mięso wyjmujemy kroimy na małe kawałki
kapustę wkładamy do wywaru po mięsie,dodajemy mięso gotujemy do miękkości
pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną kiełbasę,szczypior,koper pokrojony
gotujemy moment i gotowa kapusta,można dopieprzyć lub dosolić wg smaku
mięso płuczemy wstawiamy w małej ilości wody(aby było przykryte)dodaje przyprawy i posiekaną cebulkę oprócz szczypioru i kopru.
kapustę szatkujemy
wędlinę podsmażamy na patelni(jeśli to cienka kiełbasa to bez tłuszczu
ugotowane mięso wyjmujemy kroimy na małe kawałki
kapustę wkładamy do wywaru po mięsie,dodajemy mięso gotujemy do miękkości
pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną kiełbasę,szczypior,koper pokrojony
gotujemy moment i gotowa kapusta,można dopieprzyć lub dosolić wg smaku
msewka
Natala1210
kinga
AguchaZ