Sposób przygotowania:
Słodka puchowa niespodzianka
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 C około 30-40 min.
Jabłka obieramy, ścieramy na grubej tarce. Lekko odparowujemy na małym ogniu . Do wystudzonych jabłek dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.
Na ciasto wykładamy masę jabłkowa a na nią śmietanę ubitą według przepisu i posypujemy kolorowymi wiórkami.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 C około 30-40 min.
Jabłka obieramy, ścieramy na grubej tarce. Lekko odparowujemy na małym ogniu . Do wystudzonych jabłek dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.
Na ciasto wykładamy masę jabłkowa a na nią śmietanę ubitą według przepisu i posypujemy kolorowymi wiórkami.
Tit
jolazmu