Sposób przygotowania:
Słodka różyczka
Jajka ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, a następnie dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a na końcu połączyć z olejem i gazowanym napojem, cały czas ucierając mikserem.
Ciasto podzielić na dwie równe części, z czego odłożyć 5 łyżek i odstawić.
Do jednej części ciasta dodać kakao, aromat karmelowy i 3 łyżki barwnika, a do drugiej, jasnej części aromat waniliowy, 2 łyżki barwnika i wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy, najpierw odłożone 5 łyżek ciasta, potem białą część ciasta z barwnikiem, a na koniec ciemną z kakao i barwnikiem.
Ciasto piec około 60 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudzić, po czym oprószyć całość cukrem pudrem.
Następnie zrobić lukier z gorącej wody, 1 łyżeczki masła i cukru pudru z dodatkiem 1 łyżeczki czerwonego barwnika i ozdobić nim ciasto.
Ciasto podzielić na dwie równe części, z czego odłożyć 5 łyżek i odstawić.
Do jednej części ciasta dodać kakao, aromat karmelowy i 3 łyżki barwnika, a do drugiej, jasnej części aromat waniliowy, 2 łyżki barwnika i wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy, najpierw odłożone 5 łyżek ciasta, potem białą część ciasta z barwnikiem, a na koniec ciemną z kakao i barwnikiem.
Ciasto piec około 60 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudzić, po czym oprószyć całość cukrem pudrem.
Następnie zrobić lukier z gorącej wody, 1 łyżeczki masła i cukru pudru z dodatkiem 1 łyżeczki czerwonego barwnika i ozdobić nim ciasto.
Sarenka
luna
wedith1
Jojo
jovi
iwona3004
montajka
czarownica
A.B.