Sposób przygotowania:
Słodka Zosia
Kostkę margaryny' cukier, cukier waniliowy, kakao oraz mleko podgrzewac, stale mieszając, na niewielkim ogniu (najlepiej w kąpieli wodnej, czyli umieszczając rondelek w dużym gamku z gotującą się wodą) do chwili, gdy powstanie jednolita,gęsta masa. odlać pół szklanki, a resztę ostudzić. Do ostudzonej masy dodawać,stale mieszając, po jednym żółtku, a następnie po łyżeczce mąki z dodatkami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,delikatnie połączyć z masą kakaową
przełożyć do natłuszczonej formy. Przygotować masę serową: pół kostki margaryny o temperaturze pokojowej utrzec z cukrem na krem i dalej ucierać, dodając na przemian po jednym jajku i po łyżce zmielony ser oraz przesiany budyn.Wyrobić na jednolitą masę i wyłożyć na ciasto kakaowe. Wstawi do nagrza-
nego piekarnika (200"C) na około 60minut. Upieczony placek polać pozostałą masą kakaową i posypać wi rkami ko-
kosowymi.
przełożyć do natłuszczonej formy. Przygotować masę serową: pół kostki margaryny o temperaturze pokojowej utrzec z cukrem na krem i dalej ucierać, dodając na przemian po jednym jajku i po łyżce zmielony ser oraz przesiany budyn.Wyrobić na jednolitą masę i wyłożyć na ciasto kakaowe. Wstawi do nagrza-
nego piekarnika (200"C) na około 60minut. Upieczony placek polać pozostałą masą kakaową i posypać wi rkami ko-
kosowymi.