marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Słodki Sycylijczyk.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Czekoladę stopić z rumem,a masło z cukrem i wymieszać z resztą składników,dodać ubitą pianę.Masę wlać do formy z pergaminem.

Słodki Sycylijczyk.

Składniki:

Słodki Sycylijczyk.

 

  • 3 tabliczki czekolady(300 g.),
  • 4/5 kostki masła,
  • 100 g.rozdrobnionych migdałów,
  • 8 biszkoptów lub herbatników,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki rumu,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 duża lub średnia pomarańcza.

Sposób przygotowania:

Słodki Sycylijczyk.
Czekoladę stopić z rumem,a roztopione masło z cukrem i wymieszać z letnią czekoladą,migdałami,żółtkami oraz pokruszonymi biszkoptami.Dodać ubitą pianę z białek.Przygotowa-
-ną masę wlać do formy wyłożonej pergaminem i wstawić na 3 godziny do lodówki.Po zastygnięciu i wyjęciu z formy ciasta,udeko-
-rować plasterkami pomarańczy.Jajka przed rozbiciem trzeba sparzyć.