Sposób przygotowania:
Słodki zawijaniec
Przygotować niezbędne składniki na zawijańca. Mąkę tortową przesiać na drobnym sicie, jajka sparzyć wrzątkiem. Do wysokiego naczynia wbić jajka, wlać wodę i ubić jajka z wodą na puszystą i gładką masę, wsypać cukier i cukier waniliowy i w dalszym ciągu ubijać ciasto. Obie mąki przesiane i wymieszane ze sobą i z proszkiem do pieczenia wmieszać partiami do ciasta. Przygotować blachę która stanowi wyposażenie każdego piekarnika i wysmarować ją tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę, równomiernie je rozprowadzić na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni C. Piec około 15 minut. Gdy ciasto uzyska złoty kolor należy je wyjąć na czystą i wilgotną ściereczkę, rozłożyć biszkopt na ściereczce i zdjąć papier ze spodu ciasta. Biszkopt zwinąć w rulon wraz z wilgotną ściereczką i pozostawić do zupełnego ostygnięcia. W dalszej kolejności należy wykonać krem, w tym celu schłodzony jogurt wlać do wysokiego naczynia, dodać wodę i zmiksować. wsypać śnieżkę i dalej miksować. Ostudzone ciasto biszkoptowe rozwinąć, zdjąć ściereczkę i nałożyć krem na ciasto, wyspać świeże owoce, truskawki, maliny i poziomki i posypać czekoladą i ciasno zwinąć, schłodzić zawijańca w lodówce.