Sposób przygotowania:
Słodkie arlekinki
Białka ubij na sztywno, aż piana będzie sztywna i biała. Wymieszaj z roztrzepanymi żółtkami. Do masy przesiej mąkę i kakao. Delikatnie wymieszaj. Ciasto równomiernie rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 minut w temperaturze 200 stopni. Zdejmij z blachy. Ostudź, usuń papier. Z ciasta wytnij 28 krążków o średnicy 6 cm. Mocno ochłodzona śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Stop czekoladę w kąpieli wodnej, ostudź i połącz z 1/3 śmietanki. Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Na 14 krążków ciasta ułóż bitą śmietanę, przykryj pozostałymi krążkami. Wierzchy udekoruj kremem czekoladowym, resztą ubitej śmietanki, wiórkami i małymi bezami.