Sposób przygotowania:
słodkie bezy z musem poziomkowym
Przygotowanie:
Do małego garnka lub miski wsypać żelatynę i zalać 1/3 szklanki gorącej wody.Mieszać aby nie powstały grudki,ostudzić.Owoce należy umyć,zmiksować.Dodać do żelatyny i cukru.Wymieszać.Do poziomkowej masy dodać ubite uprzednio na sztywno białka.Przygotowujemy bezy:
4 białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy porcjami 4 czubate łyżki cukru,łyżkę mąki ziemniaczanej.Najdelikatniej mieszamy.Formujemy łyżką porcje kładąc na papier do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp.160 s.c około 40 minut.Ostudzone mieszamy szybko z zastygającym musem.Przekładamy do miseczek.
Do małego garnka lub miski wsypać żelatynę i zalać 1/3 szklanki gorącej wody.Mieszać aby nie powstały grudki,ostudzić.Owoce należy umyć,zmiksować.Dodać do żelatyny i cukru.Wymieszać.Do poziomkowej masy dodać ubite uprzednio na sztywno białka.Przygotowujemy bezy:
4 białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy porcjami 4 czubate łyżki cukru,łyżkę mąki ziemniaczanej.Najdelikatniej mieszamy.Formujemy łyżką porcje kładąc na papier do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp.160 s.c około 40 minut.Ostudzone mieszamy szybko z zastygającym musem.Przekładamy do miseczek.