Sposób przygotowania:
Slodkie ciasteczka z oliwkami i cytryna
Oliwki posiekac nozem.Make wymieszac z cukrem,proszkiem do pieczenia,cynamonem,sola i oliwkami.Dodac starta skorke z cytryny.Wymieszac.Jajko roztrzepac z oliwa,wlac do maki z dodatkami.Wymieszac raz jeszcze i reka zagniesc kule.Z kuli ciasta odrywac mniejsze kulki wielkosci orzecha wloskiego i obtaczac je w cukrze.Na blaszce wylozonej papierem do pieczenia ukladac kulki a nastepnie dlonia splaszczyc je dosc mocno,powinny byc bardzo cieniutkie(podczas pieczenia troszke jednak urosna)Blaszke wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.Piec przez ok10 -15 min(lub do momentu az sie ladnie zrumienia) Ciasteczka maja orginalny ale pyszny smak,sa tradycyjnymi ciasteczkami z Portugalii.Polecam i smacznego:)