Sposób przygotowania:
Słodkie małe papryki pełne nadzienia
Papryczki oczyścić i opłukać. Ustawić na blaszce do pieczenia. Szparagi opłukać, obciąć zdrewniałe końcówki, ułożyć koło papryki. Posypać szczyptą soli , pieprzu i ziarnami słonecznika, następnie skropić olejem słonecznikowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i zapiekać 20 minut. W tym czasie imbir oraz pomidory suszone pokroić w kostkę. Oliwki i czosnek marynowany pokroić w plasterki. Liście szpinaku opłukać i osuszyć posiekać. Warzywa przełożyć do miski. Po upieczeniu szparagów , pokroić je i wraz z ziarnami słonecznika dodać do reszty farszu, wymieszać. Ciepłe papryczki nadziewać farszem. Papryczki nie wymagają żadnego sosu. Smacznego:)