Sposób przygotowania:
Słodkie murzynki
Margarynę schłodzić i zimną pokroić w kostkę oraz posiekać z cukrem, mąkę wymieszać z kakao i przesiać, dodać do margaryny razem z solą i jajkami, zagnieść szybko ciasto i schłodzić w lodówce tak 2-3 godz. Stolnicę i wałek lekko podsypać mąką i cienko rozwałkować ciasto, kieliszkiem lub małą foremką- kółeczkiem wyciąć krążki i ułożyć na blaszce, nie trzeba zostawiać dużych odstępów bo ciastka nie rosną bardzo. Piec w temp.180 kilka minut, wystudzić. Zimne ciastka smarować marmoladą i sklejać po dwa, górę ciastek polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować. Ciastka najlepiej smakują po kilku dniach są malutkie i ładne, jeśli zapakujemy je odpowiednio to nadają się nawet na prezent bo przypominają czekoladki.