Sposób przygotowania:
Słodkie ziemniaczki
1 etap upiec biszkopt czekoladowy: Oddziel białka od żółtek. Ubijaj białka na najwyższych obrotach dodając stopniowo cukier. Gdy białko z cukrem się dobrze połączy wyłącz mikser i gdy już mikser będzie kończył pracę wrzuć na dosłownie 3 obroty żółtka. Przesianą mąkę, proszek, kakao wsyp do białek z żółtkami i bardzo , bardzo delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. piec ok 30 min w temp. 180-190 stopni C
etap 2 Utrzyj Kasię na puszystą masę dodaj cukier i następnie rozmieszane mleko z kakaem.
Etap 3 pokrój czekoladę w kawałki, rozdrobnij orzechy
Etap 4 rozdrobnij ostudzony biszkopt na małe kawałeczki, wymieszaj z masą i orzechami i czekoladą
Etap 5 na samym końcu uformuj kuleczki z powstałego ciasta i obtocz w kokosie lub w orzechachZiemniaczki są bardzo czekoladowe i pyszne smaczego
etap 2 Utrzyj Kasię na puszystą masę dodaj cukier i następnie rozmieszane mleko z kakaem.
Etap 3 pokrój czekoladę w kawałki, rozdrobnij orzechy
Etap 4 rozdrobnij ostudzony biszkopt na małe kawałeczki, wymieszaj z masą i orzechami i czekoladą
Etap 5 na samym końcu uformuj kuleczki z powstałego ciasta i obtocz w kokosie lub w orzechachZiemniaczki są bardzo czekoladowe i pyszne smaczego