BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Gulasz z kaszą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszne danie składające się z gulaszu,kaszy i ogórka kiszonego. Danie jest smakowite, syte no i bardzo kusi smakiem.

Gulasz z kaszą

Składniki:

Gulasz z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kaszą
Obraną i pokrojoną cebule podsmażyć na patelni mięso umyć, pokroić w większą kostkę, obtoczyć w mące dołożyć do cebuli.

Smażyć 15 minut, po tym czasie przełożyć mięso do rondla, dodać wodę ,ziele angielskie, liść laurowy , przyprawy, dusić na małym ogniu, do miękkości mięsa.

Pod koniec pieczenia dodać obrane starte na tarce i podsmażone pieczarki, dusić jeszcze około 15 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody.

Można doprawić śmietaną.

Kasze ugotować według opisu na opakowaniu,

Po ugotowaniu wyłożyć kasze na talerz i polać gulaszem.

Dołożyć do dania pokrojone w plasterki kiszone ogórki.