VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Słodko-ostre skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pisząc ten przepis jeszcze czuję ich smak. Słodycz przenika się z ostrością, po prostu rewelacyjne smaki. Mięsko wręcz rozpływa się ustach.

Słodko-ostre skrzydełka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Słodko-ostre skrzydełka

 

  • 1 kg drobiowych skrzydełek
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Słodko-ostre skrzydełka
Skrzydełka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce mieszamy składniki marynaty: ciemny sos sojowy, keczup, majonez, miód i musztardę. Zalewamy skrzydełka. Mięso wstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Pod koniec przykrywamy folią aluminiową (żeby skrzydełka nie spiekły się za mocno).
Słodko-ostre skrzydełka
Etap 1 Skrzydełka marynujemy w sosie przez całą noc