Sposób przygotowania:
Słodko- ostre udka
Ćwiartki z kurczaka oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oddzielamy pałki od udek, doprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Chili mieszamy ze słodką papryką i imbirem, doprawiamy podsmażone mięso. Pieczarki i cebulę obieramy, paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych. Pieczarki kroimy w półtalarki, cebulę w pióra, a paprykę w kostkę. Dodajemy do podsmażonego mięsa, wlewamy odrobinę wody. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Ananasa kroimy mniej więcej na 1 cm kawałki, dodajemy do pozostałych składników i dusimy razem jeszcze 5-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze chili lub syropem z ananasa. Możemy podać z ryżem lub np. kaszą kuskus.