thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Słoko - pikantne paluszki marchewkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne paluszki marchewkowe.. idealne jako dodatek do pieczonych mięs na obiad.. jeśli nikt ich oczywiście wcześniej nie zje;)

Słoko - pikantne paluszki marchewkowe

Składniki:

Słoko - pikantne paluszki marchewkowe

 

 

  • białko z jednego, dużego jaja

 

  • 1 łyżka wody

 

 

  • 1,5 łyżeczki brązowego cukru

 

  • 1,5 łyżeczki słodkiej, mielonej papryki

 

  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

 

 

  • 1/2 łyżeczki kuminu

 

Sposób przygotowania:

Słoko - pikantne paluszki marchewkowe
Marchewki obrać, pokroić na kawałki- paluszki. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę a przyprawy wymieszać z oliwą i wodą. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Marchewki zamaczać w białku, a potem w przyprawach, kłaść na blasze. Piec w temp. 210 stopni przez 20 minut. Marchewki podawać z kurczakiem, ryżem oraz słodkim sosem chili.

Tagi:

marchewka