Sposób przygotowania:
Słodko- słony sernik
Składniki potrzebne do wykonania spodu wkładamy do malaksera i miksujemy do uzyskania czegoś co przypomina mokry piasek. Wykładamy otrzymaną masę na tortownicy o średnicy ok. 24 cm (dno i boki) i odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Żeby wykonać masę serową, umieszczamy wszystkie rodzaje sera w misce, dodajemy mąkę i miksujemy wszystko do uzyskania gładkiej masy, Wtedy to dodajemy mleko. Następnie pojedynczo dodajemy jaja, miksując po każdym około 30 sekund. W tym czasie w rondelku, w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i gdy przestygnie dodajemy ją do masy serowej. Dodajemy także cukier wanilinowy. Całość wylewamy na spód z ciasteczek. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni, wkładamy sernik i pieczemy 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 90minut. W misce mieszamy śmietanę z cukrem pudrem. Gdy sernik się upiecze rozprowadzamy ją równomiernie na całej powierzchni i pieczemy kolejne 15 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Gdy będzie już zimny wstawiamy do lodówki na minimum 6 godzin. Wszystkie składniki oprócz orzeszków podgrzewamy w rondelku, następnie zagotowujemy i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Następnie dodajemy orzeszki,mieszamy i dekorujemy tym sernik.
biedroneczki
Czekoladka 2
mocsłodkości