Słone paluszki drożdżowe ( do piwa,)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealna przekąska na różnego rodzaju okazje.wspaniale komponuje się z piwem lub czerwonym barszczem

Słone paluszki drożdżowe ( do piwa,)

Składniki:

Słone paluszki drożdżowe ( do piwa,)

 

 

Sposób przygotowania:

Słone paluszki drożdżowe ( do piwa,)
Przygotowanie:
Przesiać mąkę do miski.Drożdże rozprowadzić niewielką ilością ciepłego mleka,wymieszać i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Do mąki dodać pozostałe składniki,wyrośnięte drożdże i dokładnie wyrobić ciasto.Wałkować w rękach paluszki o średnicy 1 centymetra i długości 10 centymetrów,posmarować białkiem,posypać kminkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na jasno złoty kolor.