Sposób przygotowania:
Słone paluszki drożdżowe ( do piwa,)
Przygotowanie:
Przesiać mąkę do miski.Drożdże rozprowadzić niewielką ilością ciepłego mleka,wymieszać i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Do mąki dodać pozostałe składniki,wyrośnięte drożdże i dokładnie wyrobić ciasto.Wałkować w rękach paluszki o średnicy 1 centymetra i długości 10 centymetrów,posmarować białkiem,posypać kminkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na jasno złoty kolor.
Przesiać mąkę do miski.Drożdże rozprowadzić niewielką ilością ciepłego mleka,wymieszać i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Do mąki dodać pozostałe składniki,wyrośnięte drożdże i dokładnie wyrobić ciasto.Wałkować w rękach paluszki o średnicy 1 centymetra i długości 10 centymetrów,posmarować białkiem,posypać kminkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na jasno złoty kolor.
black123456