Sposób przygotowania:
Słone półkruche ciasteczka serowe
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia,dodać tłuszcz,posiekać nożem,dodać Pozostałe składniki,zostawiając trochę tartego sera do posypania. Zarobić ciasto nożem,a następnie szybko zagnieść ręką i wstawić na 30 minut do lodówki.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i pociąć na prostokąciki (2x6).
Każdy prostokąt posmarować rozmąconym jajkiem,lekko posypać tartym serem i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku 200-220 s.c przez 10-15 minut na jasnozłoty kolor ( przepieczone ciasteczka serowe są gorzkie).
Przesiać mąkę,zmieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia,dodać tłuszcz,posiekać nożem,dodać Pozostałe składniki,zostawiając trochę tartego sera do posypania. Zarobić ciasto nożem,a następnie szybko zagnieść ręką i wstawić na 30 minut do lodówki.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i pociąć na prostokąciki (2x6).
Każdy prostokąt posmarować rozmąconym jajkiem,lekko posypać tartym serem i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku 200-220 s.c przez 10-15 minut na jasnozłoty kolor ( przepieczone ciasteczka serowe są gorzkie).