Sposób przygotowania:
Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną
Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki,imbir obrać,umyć,warzywa pokroić w dość dużą kostkę (kawałek marchewki wrzucić do zupy w całości),imbir w plasterki.Warzywa wrzucić do garnka,wlać 3 litry wrzątku,dodać kostki bulionowe,kukurydzę (odłożyć 2 łyżki do udekorowania zupy) z zalewą i gotować do miękkości.Wyjąć cały kawałek marchewki,pokroić w drobną kostkę i zostawic do dekoracji.Zupę zmiksować,doprawić do smaku maggi.Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerza ułożyć kopczyk z kaszy jaglanej,nalać zupę,w koło kaszy nałożyć śmietanę i patyczkiem zrobić wzór.Na brzegu talerza zupę posypać kukurydzą i marchewką.Na kaszy położyć listki natki pietruszki.Smacznego!
elzbieta8960
Jojo
misia53
luna
góralka
basaii