eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszna zupka z nutą imbiru i zdrową kaszą jaglaną.

Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

Składniki:

Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

 

  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 3 ziemniaki
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru
  • 2 kostki bulionu podwójnie drobiowego Winiary
  • maggi
  • śmietana 18&
  • listki pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną
Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki,imbir obrać,umyć,warzywa pokroić w dość dużą kostkę (kawałek marchewki wrzucić do zupy w całości),imbir w plasterki.Warzywa wrzucić do garnka,wlać 3 litry wrzątku,dodać kostki bulionowe,kukurydzę (odłożyć 2 łyżki do udekorowania zupy) z zalewą i gotować do miękkości.Wyjąć cały kawałek marchewki,pokroić w drobną kostkę i zostawic do dekoracji.Zupę zmiksować,doprawić do smaku maggi.Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerza ułożyć kopczyk z kaszy jaglanej,nalać zupę,w koło kaszy nałożyć śmietanę i patyczkiem zrobić wzór.Na brzegu talerza zupę posypać kukurydzą i marchewką.Na kaszy położyć listki natki pietruszki.Smacznego!