Sposób przygotowania:
Słonecznikowiec
Biszkopt Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po 1 żółtku i ubić na sztywną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i wymieszać szpatułką. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 st około 25 min. Karmelizowany słonecznik W garnku roztopić margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać słonecznik i zagotować. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Rozsmarować i wyrównać. Piec 15 min w 180 st. Wystudzić. Zimny blat pokruszyć. Krem Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce masy krówkowej cały czas ucierając, dodać pod koniec spirytus. (Odłożyć część kremu do posmarowania biszkoptu oraz 1 szklankę słonecznika). Do reszty kremu dodać słonecznik i wymieszać. Na pierwszy biszkopt rozsmarować krem, przyłożyć drugi biszkopt. Na górze rozsmarować odłożony krem i rozłożyć równomiernie karmelizowany słonecznik.