Sposób przygotowania:
Ślonskie rolady Eli
Boczek,ogórki pokroić w długie słupki,2 cebule w piórka.Pozostałą cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty,oprószyć solą i pieprzem.Na każdym płacie rozsmarować pół łyżki musztardy i rozłożyć na przemian słupki boczku,ogórka i cebuli.Rolady zwinąć ścisło i obwiązać nicią.W brytfannie rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.Do rolad dodać cebulę,czosnek,przyprawę do pieczeni,sól,pieprz i jeszcze chwilę przesmażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości (około1-1.5 godziny,zależy od twardości mięsa),co jakiś czas podlewając wodą.Rolady wyjąć z brytfanki i gdy lekko przestygną odwinąć z nici.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Rolady włożyć do sosu i podgrzać.Smacznego!