Sposób przygotowania:
Smaczna babka
Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy margarynę oraz smalec. Wszystko razem mieszamy a gdy masa będzie jednolita dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Gdy wszystko będzie dokładnie wymieszane dodajemy kwaśną śmietanę i dalej mieszamy. Gdy wszystko jest dokładnie wymieszane odstawiamy ciasto i z białek ubijamy pianę dodając szczyptę soli. Gdy piana z białek jest ubita dodajemy ją do ciasta na przemian z mąką pszenną. Najlepiej jak będziemy dodawać 2 łyżki piany z białek i 2 łyżki mąki pszennej. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy do ciasta sok z cytryny i olejek migdałowy. Wszystko ponownie dokładnie mieszamy aż ciasto uzyska jednolitą masę. Gdy ciasto jest gotowe wlewamy je do blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35 minut w temperaturze 150 stopni. Gdy babka będzie gotowa możemy polać ją dowolną polewą.