Sposób przygotowania:
Smaczna zupa grzybowa
Grzyby jeśli świeże należy dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki. Osobiście zawsze je dodatkowo zagotowuję i przelewam zimną wodą, później postępuję jak z mrożonymi.
Ja użyłam mrożonych, wrzucam je na rozgrzane masło, podlewam wodą ( około 100 ml) dodaję włoszczyznę i przyprawy, duszę jakieś 15 minut ( aż grzyby się odmrożą)Następnie zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości grzybów.
Śmietanę hartuję gorącą zupą i wlewam do całości. Na koniec dodaję sporo posiekanej natki pietruszki. Doprawiam mielonym pieprzem i solą , lub przyprawą w płynie.
Podaję z lanymi kluskami, ziemniakami, makaronem lub solo.
Ja użyłam mrożonych, wrzucam je na rozgrzane masło, podlewam wodą ( około 100 ml) dodaję włoszczyznę i przyprawy, duszę jakieś 15 minut ( aż grzyby się odmrożą)Następnie zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości grzybów.
Śmietanę hartuję gorącą zupą i wlewam do całości. Na koniec dodaję sporo posiekanej natki pietruszki. Doprawiam mielonym pieprzem i solą , lub przyprawą w płynie.
Podaję z lanymi kluskami, ziemniakami, makaronem lub solo.