Sposób przygotowania:
smaczny pasztet drobiowy
ugotowane mięso z porcji obrać,zmielić na maszynce wraz z warzywami i sparzoną papryką, wątróbke sparzoną też zmielić,
następnie dodać bułke , jajko i po trochę przypraw do smaku
blaszke typu keksówke wyłożyć folią aluminiową tak aby zakryć
wyłożoną mase, na wierzch posypać bułką tartą i posmarować 1 łyżką oleju , zakryć folią i zapiekać około 30 minut , następnie
odkryć wierzch i podpiec na złoty kolor około 10 minut.
następnie dodać bułke , jajko i po trochę przypraw do smaku
blaszke typu keksówke wyłożyć folią aluminiową tak aby zakryć
wyłożoną mase, na wierzch posypać bułką tartą i posmarować 1 łyżką oleju , zakryć folią i zapiekać około 30 minut , następnie
odkryć wierzch i podpiec na złoty kolor około 10 minut.
Pyza
jolantadanielewicz