Sposób przygotowania:
Smakowita cielęcina w papryce
Cielęcinę starannie umyć, następnie osuszyć. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i doprawić solą. Natrzeć mięso i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebule obrać, pokroić w talarki. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, obsmażyć ze wszystkich stron. Podlać połową bulionu i dusić pod przykryciem przez 30 minut. Od czasu do czasu podlewać pozostałym bulionem. Wcześniej pokrojone warzywa wrzucić do rondla, dusić razem z mięsem przez 20 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia przyprawić solą i mieloną papryką. Cielęcinę wyłożyć na półmisek, obłożyć jarzynami i oliwkami, a przed podaniem pokroić w plastry.