Sposób przygotowania:
Smakuś z orzechami i kokosem
Biszkopt kawowy: jajka ubić z cukrem do białości , dodać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec wlać rozpuszczoną kawę,wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , wstawić do nagrzanego piekarnika 180 * na ok 30 min. po ostudzeniu przekroić na dwie części.
Ciasto kokosowe, białka ubić z cukrem , dodać kokos wymieszany z mąką , wlać sok z cytryny,wylać do wyłożonej papierem blaszki , piec w 180 * C przez ok 25 min.
Masa : słodkie mleko zagotować wsypać orzechy , podgrzewać ok 2 min cały czas mieszając, przestudzić.Masło utrzeć na puch , dodawać porcjami orzechy , na koniec dołożyć nutelle i dokładnie zmiksować.
Polewa : rodzynki namoczyć w wódce minimum przez godzinę , czekoladę rozpuścić ze śmietanką , dodać delikatnie odsączone rodzynki , wymieszać. ciasto wykonanie: ciasto kawowe-masa orzechowa-ciasto kokosowe-masa orzechowa-ciasto kawowe-polewa z rodzynkami.
Ciasto kokosowe, białka ubić z cukrem , dodać kokos wymieszany z mąką , wlać sok z cytryny,wylać do wyłożonej papierem blaszki , piec w 180 * C przez ok 25 min.
Masa : słodkie mleko zagotować wsypać orzechy , podgrzewać ok 2 min cały czas mieszając, przestudzić.Masło utrzeć na puch , dodawać porcjami orzechy , na koniec dołożyć nutelle i dokładnie zmiksować.
Polewa : rodzynki namoczyć w wódce minimum przez godzinę , czekoladę rozpuścić ze śmietanką , dodać delikatnie odsączone rodzynki , wymieszać. ciasto wykonanie: ciasto kawowe-masa orzechowa-ciasto kokosowe-masa orzechowa-ciasto kawowe-polewa z rodzynkami.
luna76