Sposób przygotowania:
Ciasto z orzechami i kokosem
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę proszek do pieczenia, orzechy włoskie mielone i bułkę tartą. Delikatnie mieszamy najlepiej łyżką, dzielimy na 2 części i pieczemy w dwóch formach 25/36 do 30 minut jeden biszkopt. Kokos: Białka ubijamy z cukrem, do ubitych dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut w takiej samej formie jak biszkopty. Masa orzechowa: Masło ucieramy na puch dodajemy mielone orzechy włoskie, kawę i cukier puder. Masa ze śnieżki: Śnieżkę robimy według przepisu na opakowaniu, gdy będzie ubita dodajemy tężejącą galaretkę którą wcześniej musimy rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku. Przełożenie placka: biszkopt orzechowy- połowa masy orzechowej- kokos- połowa masy orzechowej brzoskwinie osączone i pokrojone w kostkę i czekoladę pokrojoną w kostkę- masa ze śnieżki- biszkopt orzechowy- polewa i można udekorować kokosem lub według uznania
KasiaJulcia
marietta