Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane z kokosem i orzechami
CIASTO KRUCHE; Wszystkie składniki dajemy na stolnicę i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki w temp. 180 stopni ok 25 minut CIASTO ORZECHOWE; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i pieczemy ciasto w temp. 180 stopni ok. 25 minut. CIASTO KOKOSOWE; Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy kokos i delikatnie mieszamy. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25 minut. MASA; Do pół szklanki mleka wsypujemy budyń, mąkę i żółtka, dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy. Masło ucieramy z dodatkiem zimnego budyniu. Przełożenie; Masę dzielimy na 3 części. Ciasto kruche, masa, ciasto kokosowe, masa, ciasto orzechowe masa, ciasto kruche. Polać roztopioną czekoladą i posypać kokosem.