Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi

 

Sposób przygotowania:

Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Cukinię obrać i pokroić w kostkę (bez pestek). Dodać ją do cebuli. Dodać też wszystkie przyprawy i zioła. Wymieszać i smażyć wszystko tak długo, aż cukinia zrobi się miękka. Mieszać od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi
Pokrojona w kostkę cebula i posiekany czosnek.
Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi
Cebula i czosnek zeszklone na rozgrzanym oleju.
Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi
Obrana pozbawiona pestek i pokrojona w kostkę cukinia.
Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi
Cukinia dodana razem z przyprawami i ziołami do cebuli z czosnkiem.