szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Smażona flądra.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybny obiad czyli smażona flądra.

Smażona flądra. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażona flądra.

 

Sposób przygotowania:

Smażona flądra.
Rybę obficie skrapiamy cytryną i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę. Na talerzu mieszamy po 3 łyżki mąki pszennej i żytniej. Flądrę solimy i pieprzymy z obu stron i obtaczamy przygotowaną mąką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy po kilka minut z każdej strony. Wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z kawałkami cytrynki.
Smażona flądra.
Składniki to kaałki flądry, cytryna, mąki, sól i pieprz.
Smażona flądra.
Ja na talerzu mieszam mąkę pszenną i żytnią, wtedy mi bardziej smakuje.