pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

smażona kania wg pycia9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smażony grzyb kania w panierce z bułki tartej

smażona kania wg pycia9 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

smażona kania wg pycia9

 

Sposób przygotowania:

smażona kania wg pycia9
kupujemy kanie na targu lub idziemy szukać w lesie :) Dokładnie czyścimy. solimy, pieprzymy i dodajemy przyprawę jarzynkę (nie żałujemy :) ). obtaczamy w jajku oraz w bułce tartej. bułki tartej również nie żałujmy i dajemy na patelnie na rozgrzany olej.smażymy na patelni około 5-10 min na małym ogniu. smacznego!
smażona kania wg pycia9
pamiętamy, żeby dobrze obczyścić kanie z zanieczyszczeń z lasu
smażona kania wg pycia9
dajemy dużo bułki tartej, wtedy panierka jest lepsza
smażona kania wg pycia9
z wyglądu przypoina trochę kotleta. jest bardzo smaczne
smażona kania wg pycia9
pamętajmy by smażyć kanie na małym ogniu by nie przypalić

Tagi:

jajko tarta jajka