BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Smażona limanda ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryby to doskonałe zródło białka . Szpinak natomiast ma dużo witamin .

Smażona limanda ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona limanda ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Smażona limanda ze szpinakiem
Na patelni roztapiamy łyżkę masła . Rozmrożony szpinak dodajemy do masła , smażymy około 5 minut . Doprawiamy solą i pieprzem . Wlewamy słodkiej śmietany , razem wszystko mieszamy .Limandę rozmrażamy z glazury , kroimy na małe kawałki . Skrapiamy sokiem z cytryny . Rozkłócamy jajko , panierujemy rybę , uprzednio posoloną i posypaną przyprawą . Limandę smażymy z każdej strony około 3-4 minuty . Układamy na pierzynce ze szpinaku .
Smażona limanda ze szpinakiem
Na patelni musimy roztopić masło , na malutkim ogniu .
Smażona limanda ze szpinakiem
Rozmrożony szpinak smażymy na masełku .
Smażona limanda ze szpinakiem
Do szpinaku dodajemy słodkiej śmietanki .
Smażona limanda ze szpinakiem
Małe porcje ryby smążymy na patelni na złoty kolor .