Sposób przygotowania:
smażone grzyby w śmietanie
Grzyby dokładnie oczyścić i umyć.
Pokroić i wrzucić na rozgrzany wcześniej tłuszcz.
Cebulę drobno posiekać, dodać do grzybów.
Dusić ok 15 min. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną i dodać do grzybów. Całość smażyć na bardzo małym ogniu. Obrane, sparzone pozbawione pestek i pokrojone pomidory wrzucić do pozostałych składników. Wszystko dusić razem a na koniec doprawić do smaku.
Posypać siekana natką pietruszki.
Pokroić i wrzucić na rozgrzany wcześniej tłuszcz.
Cebulę drobno posiekać, dodać do grzybów.
Dusić ok 15 min. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną i dodać do grzybów. Całość smażyć na bardzo małym ogniu. Obrane, sparzone pozbawione pestek i pokrojone pomidory wrzucić do pozostałych składników. Wszystko dusić razem a na koniec doprawić do smaku.
Posypać siekana natką pietruszki.
Pyza
Henia