Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Smażone karasie wg Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karasie najlepiej smakują świeże. W tym przepisie użyłam jednak mrożonych.

Smażone karasie wg Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone karasie wg Ilony

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone karasie wg Ilony
Ryby po oczyszczeniu skrapiamy sokiem z cytryny, następnie oprószamy solą morską, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym mielonym. Sokiem z cytryny skrapiam obficie wnętrze ryby. Możemy użyć również specjalnej mieszanki przypraw do ryb. Jajka roztrzepujemy w talerzu. Rybki panierujemy w jajku i bułce tartej( można ją zastąpić mąką). Smażymy je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Smacznego :)
Smażone karasie wg Ilony
Przygotowywanie ryb do smażenia- oprószanie przyprawami
Smażone karasie wg Ilony
Panierowanie ryb w roztrzepanym jajku- tu z przyprawami
Smażone karasie wg Ilony
Panierowanie karasek w bułce tartej, którą można zastąpić mąką
Smażone karasie wg Ilony
Smażenie karasek na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka