Sposób przygotowania:
Smażone karasie wg Ilony
Ryby po oczyszczeniu skrapiamy sokiem z cytryny, następnie oprószamy solą morską, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym mielonym. Sokiem z cytryny skrapiam obficie wnętrze ryby. Możemy użyć również specjalnej mieszanki przypraw do ryb. Jajka roztrzepujemy w talerzu. Rybki panierujemy w jajku i bułce tartej( można ją zastąpić mąką). Smażymy je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Smacznego :)
![Smażone karasie wg Ilony Smażone karasie wg Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-karasie-wg-ilony-94823.jpg)
![Smażone karasie wg Ilony Smażone karasie wg Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-karasie-wg-ilony-94824.jpg)
![Smażone karasie wg Ilony Smażone karasie wg Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-karasie-wg-ilony-94825.jpg)
![Smażone karasie wg Ilony Smażone karasie wg Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-karasie-wg-ilony-94826.jpg)