Sposób przygotowania:
Smażone kartofelki pod pierzynką
Kartofelki i obieramy i kroimy w talarki . Smażymy na patelni , na rozgrzanym oleju . Gdy będą podsmażone , przekładamy do naczynia do zapiekania . Doprawiamy soląi pieprzem ziołowymoraz czosnkiem granulowanym . Oddzielamy białko od żółtka , ubijamy białko na sztywną pianę z odrobiną soli , dodajemy po jednym żółtku , mieszamy . Dodajemy natkę i bułkę tartą . Jaja wylewamy na wierzch kartofli . Posypujemy startym , żółtym serem .Zapiekamy w piekarniku w 200 C .
![Smażone kartofelki pod pierzynką Smażone kartofelki pod pierzynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-kartofelki-pod-pierzynka-235424.jpg)
![Smażone kartofelki pod pierzynką Smażone kartofelki pod pierzynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-kartofelki-pod-pierzynka-235425.jpg)
![Smażone kartofelki pod pierzynką Smażone kartofelki pod pierzynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-kartofelki-pod-pierzynka-235426.jpg)
![Smażone kartofelki pod pierzynką Smażone kartofelki pod pierzynką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-kartofelki-pod-pierzynka-235427.jpg)