pr

pr

Kucharz
[Przepisów: 16]

Smażone kurki z czosnkiem i pietruszką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smakoszom grzybów szef kuchni hotelu Młyn Klekotki resort & spa poleca: Smażone kurki z czosnkiem i pietruszką

Smażone kurki z czosnkiem i pietruszką

Składniki:

Smażone kurki z czosnkiem i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Smażone kurki z czosnkiem i pietruszką
Kurki dokładnie oczyszczamy, większe grzyby kroimy na kawałki, płuczemy pod bieżącą wodą i odstawiamy do odsączenia. Podgrzewamy na patelni masełko i wrzucamy posiekany czosnek. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy kurki. Smażymy je na dość dużym ogniu przez około 10 minut, cały czas mieszając. Czekamy aż woda wyparuje z grzybów i kurki się zrumienią. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę oraz smażymy przez minutę. Podajemy zaraz po przygotowaniu.  

Tagi:

kurki grzyby