Sposób przygotowania:
Smażone lody 3
Przygotowujemy lody. Żółtka miksujemy z cukrem. Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym oraz wanilią. Gorące mleko wlewamy do żółtek, a następnie ponownie przelewamy do garnuszka i na małym ogniu podgrzewamy, aż zgęstnieje. Nie dopuszczając do zagotowania. Pozostawiamy do przestygnięcia. Śmietanę dodajemy powoli do zimnego mleka i chłodzimy w lodówce ok 1godziny. Po tym czasie nasze lody wkładamy do maszynki do lodów.Jajka wbijamy do miseczki. Do kolejnej wsypujemy kokos, a do trzeciej bułkę tartą wymieszaną z pokruszonymi biszkoptami. Nakładamy lody za pomocą łyżki do lodów, tworząc kulkę, którą umieszczamy w miseczce z bułką tarta i biszkoptami, obtaczamy i umieszczamy w miseczce z jajkiem i ponownie w bułce tartej i biszkoptach. Czynność powtarzamy z 2x a następnie wkładamy do zamrażalnika na ok 30 min. Po wyciągnięciu ponownie maczamy w jajku i w wiórkach kokosowych. Kulki lodowe wkładamy do rozgrzanego oleju i obracamy co jakiś czas, aż się ładnie zarumienią. Gotowe podajemy ciepłe. Smacznego !!